tirsdag 31. januar 2012

          Jeg er blitt bollemamma :D


Kanelboller:
1 pk gjær
75 g Melange margarin
3 dl melk
4 ss sukker
8 dl hvetemel
Fyll
8 ss Melange margarin
6 ss sukker
3 ts kanel
1 stk egg til pensling
Pynt
mandler, finhakket
perlesukker (velg selv)

Fremgangsmåte:
Del opp gjæren i en bakebolle. Smelt Melange margarin i en liten kjele på platen. Ta kjelen av platen og tilsett melken. Væsken skal være fingervarm. Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren. Rør inn sukker. Rør melet inn i væsken. Arbeid deigen godt til den slipper bollen....



..... og la deigen heve i ca 30 min


Del deigen i 2 og lag 2 pølser i ca 20 cm


Lag fyll med margarin, sukker og kanel


Kjevle hver pølse til et rektangel på ca. 25 x 40 cm


Smør fyllet på


Rull sammen og del opp


Pensle kanelbollene med egg og strø perlesukker på. Sett inn på 2. rift i ovnen på 225 grader i ca 8-9 minutter


Så kan du nyte bollene :D 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar