Kanelboller:
1 pk gjær
75 g Melange margarin
3 dl melk
4 ss sukker
8 dl hvetemel
Fyll
8 ss Melange margarin
6 ss sukker
3 ts kanel
1 stk egg til pensling
Pynt
mandler, finhakket
perlesukker (velg selv)
Fremgangsmåte:
Del opp gjæren i en bakebolle. Smelt Melange margarin i en liten kjele på platen. Ta kjelen av platen og tilsett melken. Væsken skal være fingervarm. Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren. Rør inn sukker. Rør melet inn i væsken. Arbeid deigen godt til den slipper bollen....
Del deigen i 2 og lag 2 pølser i ca 20 cm
Lag fyll med margarin, sukker og kanel
Kjevle hver pølse til et rektangel på ca. 25 x 40 cm
Smør fyllet på
Rull sammen og del opp
Pensle kanelbollene med egg og strø perlesukker på. Sett inn på 2. rift i ovnen på 225 grader i ca 8-9 minutter
Så kan du nyte bollene :D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar